Experiential learning tools

Sensory science

Ontdek de kracht van het emotionele en sensoriële brein binnen processen van transformatie.

Human-centered

Vind de oplossing voor ieder probleem bij de mensen die hier dagelijks mee geconfronteerd worden.

Experience design

Een ontwerp is altijd een ontworpen ervaring. 

                                                                                                                                                                                                                              

Methodes ontwikkelen om kennis over te dragen, tot creatieve ontdekkingen te komen of om innovatieve vraagstukken te benaderen. Vaak is het ons verstand die in deze processen aan het werk wordt gezet. Herken je dit binnen je eigen organisatie?

Wat we hierin vergeten is de kracht van het sensoriële en emotionele brein. Welke net zo en wellicht nog wel essentiëler zijn in een transformatieproces. Kennis, creativiteit, innovatie zijn cognitieve taken die voortkomen uit inzichten die we voelen met ons lichaam. Als we kijken naar het brein, is tijdens het uitvoeren van cognitieve taken het lichaam voortdurend bezig met het ontwikkelen van gevoelens die geassocieerd zijn met die taken. Zo is weten ook een gevoel dat we voelen met ons lichaam.  

IMG_5882-5
Lotte_Meeuwissen_CIB_72dpi_048

De mix van fysieke, emotionele, sociale en intellectuele stimulansen die ik met mijn tools biedt zijn een effectieve ondersteuning voor groeiprocessen binnen teams en organisaties. Door het hacken van design thinking methoden en deze te combineren met de kennis van Kolb’s ‘experiential learning process’ ontstaat er een innovatief spel tussen creatief experiment en wetenschap. Dit zorgt ervoor dat mijn tools het ‘creative confidence’ van individuen voedt en versterkt; dé bron waar grensverleggende groei uit voort komt.

Leren is een voortdurende cyclus van interacties tussen het brein en het lichaam.Ben je benieuwd hoe je mensen binnen jouw organisatie buiten hun gebaande denkpatronen kunt laten bewegen?Untitled-7

Waarvoor wil jij een tool ontwikkelen?